Proiect de lege privind prevenţia rutieră a elevilor

Deputatul Florin Roman (PNL) a anunţat că va depune la Camera Deputaţilor o propunere legislativă pentru elaborarea unei strategii privind educaţia pentru prevenţia rutieră a elevilor, care ar urma să fie transpusă în planurile-cadru de învăţământ începând cu anul şcolar 2021-2022.
educatie_rutiera

Florin Roman este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege prin care se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile.

Parlamentarul a declarat că va propune şi alte măsuri care, în opinia sa, ar putea reduce numărul accidentelor de circulaţie, una dintre acestea fiind elaborarea unei strategii privind educaţia pentru prevenţia rutieră a elevilor.

În opinia lui Florin Roman, cursurile din programa şcolară şi activităţile din „Săptămâna Altfel” sunt insuficiente, iar o soluţie care ar putea reduce numărul victimelor rutiere este educaţia timpurie.

Parlamentarul propune ca Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreze această strategie până la data de 31 decembrie 2020.

„Ideal ar fi ca elevii din învăţământul obligatoriu de stat, privat şi confesional să beneficieze de cel puţin un curs de prevenţie rutieră o dată la două săptămâni. (…) Şcoala va putea decide dacă această practică va fi extinsă prin curriculumul la decizia şcolii, la propunerea consiliului profesoral”, a declarat deputatul PNL.

Concret, parlamentarul are în vedere introducerea unor cursuri de prevenţie rutieră, cel puţin de două ori pe lună, pentru elevii claselor I-IV.

 

CITEŞTE ŞI:

OMS: În ţările sărace, riscul de accidente fatale este de 3 ori mai mare

Bani europeni pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere între Timişoara şi Autostrada A1

Asigurarea auto. Norme noi pentru protecţia victimelor accidentelor rutiere

 

Adaugati comentariu