Ce se intampla daca fac un accident cu masina inchiriata?

accident
Le dorim tuturor persoanelor sa nu aiba parte de astfel de incidente, in primul rand. Implicarea intr-un accident cu masina inchiriata va adauga pe langa aceasta situatie si alte probleme majore. In randurile de mai jos, va vom relata ce trebuie sa faceti atunci cand sunteti implicat intr-un accident cu autovehiculul inchiriat. Veti afla cum sa ocoliti si sa va feriti de anumite situatii neprevazute, ce pot aparea in acest context. Citind acest articol, inainte de a inchiria masina propriu-zisa va va scuti de foarte multe probleme pe viitor.

Inchirierea unei masini se realizeaza pe baza unui contract de rent a car. In acest document sunt stipulate toate elemente legale, pentru inchirierea unui automobil. Tot in acest contract, veti gasi si sanctiunile care apar atunci cand autovehiculul inchiriat este implicat intr-un accident auto. Pentru a intelege cum se aplica penalitatile in cazul unui accident, trebuie sa intelegem dinainte pasii prin care se inchiriaza o masina.

Ce se va intampla daca sunt implicat in accident cu masina inchiriata?

Toate companiile, care practica servicii de rent a car in orasul Bucuresti sunt obligate sa realizeze un contract de inchiriere cu clientul respectiv. Cu toate acestea, inainte de contractul de rent a car, dumneavoastra alegeti masina de pe site si programati rezervarea. Aici, veti seta perioada de ridicare si perioada de returnare al autovehiculului inchiriat.

Cum se va face diferenta intre situatia de dinainte de accident si cea de dupa cu masina inchiriata?

In momentul in care veti ridica masina, ca trebui sa semnati si acest contract. De asemeni, la contractul respectiv se anexeaza fotografii cu starea actuala a autovehiculului. Aceste poze vor trebui atasate la contract. Astfel, in cazul in care apare un accident, firma de rent a car poate compara starea autovehiculului de la predare, cu situatia lui initiala.

Faceti tot posibilul sa fie facute fotografii, inainte de a prelua masina inchiriata

Nu sugeram ca se poate intampla un accident. De fapt, ne rugam sa nu apara deloc aceasta situatie. Dar, va oferim cu toate acestea si o statistica. Una din 49 de masini inchiriate sunt implicate intr-un accident. Dintre acestea 1 din 6 sunt cazuri, sunt produse din cauza clientului de rent a car. Pe piata de inchirieri auto din orasul Bucuresti, situatia este putin mai complicata. Aici, una din 28 de masini inchiriate, sunt implicate intr-un accident.

Deci, dupa cum vedeti si dumneavoastra, accidentele pot aparea fara nici un fel de problema. Trebuie sa intelegeti, ca inainte de a ridica masina inchiriata, va trebui sa aveti atasate la dosar fotografii cu starea masinii. Acestea trebuie facute in momentul in care dumneavoastra ridicati masina personal. Ele va vor proteja pe dumneavoastra in cazul unui accident neprevazut.

Cum ma ajuta fotografiile masinii, in situatia unui accident cu masina inchiriata?

In primul rand, trebuie inteles cand trebuie facute aceste fotografii si cum trebuie realizate referitor la masina inchiriata. Pozele respective vor trebui facute in momentul in care se inchiriaza autovehiculul respectiv. De asemeni, la contractul de rent a car, va trebui sa atasati 6 poze. Patru fotografii vor trebui facute pentru exterior: doua din fata si doua din spate. De asemeni, alte doua vor trebui realizate pentru interiorul autovehiculului.

De ce protejeaza aceste fotografii clientul de rent a car?

Sunt foarte multe situatii unde in cazul unui accident, companiile de inchirieri auto au cerut mai mult decat a fost costul reparatiei. Nu vrem sa va speriem, dar au fost clienti care pentru o oglinda rupta, au platit cateva mii de euro catre firma de inchirieri. Acestia nu au facut fotografii in momentul inchirierii si au fost penalizati, cu mult mai mult decat a trebuit.

Firmele de rent a car abia asteapta sa se intample un accident. Ele vor pune toate daunele anterioare ale masinii, in contul clientului, pe baza ultimului accident. Aceste fotografii va protejeaza pe cat de mult posibil.

Un alt element pe care trebuie sa il evitati, este plata pe baza cardului de credit.

Nu platiti serviciile de rent a car pe baza cardului de credit

Cardul de credit a ajuns sa devina un impediment major pentru plata serviciile de inchirieri auto. Mare problema vis a vis de folosirea cardului de credit in domeniul de rent a car, este faptul ca firma care inchiriaza poate retine oricat doreste. O data ce cardul de credit a fost inregistrat in baza de date a firmei de inchirieri masini, aceasta poate retine mai mult decat garantia propriu-zisa.

De ce nu trebuie sa inchiriezi masina, folosind ca plata cardul de credit?

Am precizat in randurile anterioare, ca au fost situatii in care anumite companii de inchirieri masini din Bucuresti au retinut mii de euro in urma accidentelor facute de clienti. In toate aceste situatii, sumele au fost retrase din cardul de credit. Nu procedati la fel!

Incercati sa cautati companii de inchirieri auto, care accepta si alte modalitati de plata. Marea problema din Europa de Vest, referitor la companiile de inchirieri auto este ca nu exista firme care sa inchirieze fara cardul de credit. In Romania, avem norocul ca mai sunt companii care sa inchirieze fara acest card.

La noi in tara, 10% din firmele de rent a car inchiriaza fara acest card. De asemeni, in localitatile mai mici ca Cluj-Napoca si Alba Iulia, avem 30% din companii, care inchiriaza fara cardul de credit.

Cum ma va ajuta faptul ca inchiriez fara acest card?

Este simplu. La inceputul inchirierii, pe langa suma de inchiriere, dumneavoastra veti depune la firma respectiva o garantie. Pe langa multe alte elemente, garantia din rent a car, se va folosi doar in acest mod. O data ce ati depus garantia fizic ( Cash ), firma de inchirieri auto nu va putea retine mai mult de acel depozit.

Astfel, in momentul in care a aparut un accident cu masina inchiriata, se va retine in momentul predarii doar din acea garantie. Daca este dauna totala, atunci va trebui achitata tot Cash intreaga valoare a masinii.

Acum ca ati aflat ce trebuie sa faceti pentru a nu iesi pacalit, in cazul unui accident,…

Ce va trebui sa fac in cazul in care fac un accident cu masina inchiriata?

Indiferent de situatie si chiar daca accidentul este produs din cauza dumneavoastra sau nu, va trebui sa anuntati instant firma de rent a car. Imediat dupa, agentul de inchirieri auto va va comunica pe mai departe daca este cazul sa anuntati politia sau nu.

Lasati decizia de a anunta politia, la indemana companiei de inchirieri auto. Nu incercati sa reparati de unul singur autovehiculul stricat. In contractul de inchiriere, se stipuleaza ca orice reparatie facuta personal fara stirea companiei, se va solda cu amenzi foarte mari. Puteti risca in aceasta situatie sa platiti intreaga valoare a masinii.

Ati vazut in acest articol ce se va intampla, daca veti face un accident cu masina inchiriata. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim drum intins!

Adaugati comentariu