Cum pregătești mașina de iarnă?

mașina

În zilele toride de vară cu siguranță nu te gândești la sezonul rece și vrei să te plimbi cu mașina peste tot în lume, să ai concedii plăcute și vacanțe de neuitat. Însă ar fi foarte bine să începi pregătirile pentru iarna încă de la finalul verii.

Mașina are foarte multe sisteme și piese, componente de verificat, în service s-ar putea să nu găsești mereu un loc liber în preajma sezonului rece, așa că vara e sezonul perfect pentru pregătiri de iarnă.

Cum te pregătești în mod eficient de iarnă când ai mașină? Cel mai important aspect al pregătirii: nu subestima importanța cauciucurilor și a anvelopelor. Este obligatoriu să mergi în service și să verifici stadiul de uzură și performanțele lor, iar dacă nu mai sunt bune să cumperi anvelope dintr-un magazin online cu experiență și produse de top, cum este și BEST TIRES SHOP. Recomandarea specialiștilor este să îți comanzi cauciucuri de iarnă în primă fază, iar dacă nu găsești unele potrivite sau care să coste nu atât de mult te poți baza și pe cele all season. În doar câteva minute ai înlocuit cauciucurile, s-ar putea ca în service să ai și oferte de cauciucuri, dacă există și un magazin online asociat, deci nu mai cauți peste tot cauciucurile perfecte.

În afara de înlocuirea cauciucurilor, o revizie și o verificare generală este de dorit. În sezonul rece sunt condiții diferite de rulate în funcție de cum arată traseul parcurs și de fenomenele meteo prezente, așa că e foarte bine să avem revizia anuală făcută chiar înainte de intrarea în iarnă. Vedem ce funcționează și ce nu la mașină, schimbăm piese, înlocuim baterii auto, cumpărăm acumulatori auto noi unde e cazul. Toate aceste schimbări la mașină vor garanta un rulaj fără probleme și un risc scazut de accidente grave.

Verificările tehnice, înlocuirea uleiului sunt și ele pe lista de pregătiri pentru sezonul rece

Pe lista de pregătiri pentru iarnă când ai mașină se afla și verificarea uleiului și înlocuirea lui, dar și achiziționarea de antigel de calitate pentru a preveni imposibilitatea pornirii mașinii în diminețile mult prea geroase. Șoferii profesioniști știu foarte bine ce înseamnă un ulei care nu e schimbat și cât de important este să ai antigelul foarte bun cand vrei să ajungi la timp la locul de muncă. De aceea, într-un service vei avea înlocuirea uleiului și testarea lui, dar și recomandări pentru antigel pentru o iarnă perfectă din toate punctele de vedere.

Mai putem adauga și verificările tehnice ale tuturor componentelor și diagnoza computerizată, pe care o poate face și BEST TIRES SHOP în service-ul autorizat. Este important să avem parametri normali de funcționare când plecăm la orice drum pe timp de iarnă pentru a putea să ne bucurăm de experiențe plăcute în timpul condusului și de foarte multe zile frumoase în mașină.

Dacă vom bifa toate aceste puncte din lista scurtă de pregătiri pentru iarnă vom avea și o mașină care se mișcă mai bine, este mai sigură, răspunde mai bine la comenzi, dar și un motiv în plus să mergem cu mașina oriunde pe timp de iarnă fără griji.

Adaugati comentariu