Tungsram: 70% dintre şoferi nu prea văd drumul pe timp de noapte

Potrivit unui sondaj realizat la cererea producătorului de becuri auto Tungsram, aproximativ 70% dintre şoferii români au probleme cu lizibilitatea drumului atunci când conduc pe întuneric, chiar dacă au farurile aprinse.
tungsram1

La sondajul derulat de OnePall în luna februarie 2020, au participat 1.000 de şoferi români.

Un alt rezultat al sondajului a relevat faptul că 42% dintre respondenţi se simt mai vulnerabili când conduc noaptea faţă de şofatul pe timp de zi, procentul fiind chiar mai mare în cazul femeilor la volan: 52%.

Totodată, 82% dintre şoferi s-ar simţi mai în siguranţă dacă farurile maşinii lor ar ilumina o suprafaţă mai mare a drumului, iar 51% dintre cei chestionaţi au spus că acesta este cel mai important factor atunci când îşi aleg noi becuri pentru automobilul personal. Doar 9% consideră că preţul este factorul decisiv în alegerea noilor becuri.

„Mulţi şoferi îşi completează nivelul din rezervorul lichidului de parbriz şi îşi verifică starea anvelopelor în mod regulat, dar este foarte important să-şi verifice şi dacă farurile funcţionează la capacitatea optimă şi să schimbe becurile dacă acestea nu mai dau randamentul necesar. Să nu uităm că vizibilitatea este un factor critic esenţial în privinţa siguranţei la drum, atât ziua cât şi noaptea. Montarea unor becuri de calitate înaltă, precum cele din gama Tungsram Megalight, care sunt special proiectate să ilumineze o suprafaţă mai mare a drumului, îmbunătăţeşte vizibilitatea şi le conferă şoferilor un sentiment mai mare de siguranţă atunci când se află la volan,” a concluzionat Catalin Costea, Romanian Sales Representative pentru Tungsram Automotive.

Potrivit companiei, gama de becuri pentru faruri Tungsram Megalight oferă între 50% şi 150% mai multă lumină comparativ cu becurile convenţionale, îmbunătăţind siguranţa şi vizibilitatea pe timp de noapte.

Becurile auto Tungsram sunt deja prezente pe piaţa din România, înlocuind brandul GE. Producătorul european oferă prin portofoliul său o gamă largă de soluţii de iluminare de calitate, atât în echiparea originală a automobilelor cât şi în sectorul aftermarket.

 

CITEŞTE ŞI:

RAR: Aproape 50% dintre vehiculele controlate în 2019 erau neconforme

Începe amenjarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată

Sunt femeile şoferi mai prudenţi decât bărbaţii?

 

Adaugati comentariu