3.000 de elevi vor beneficia de cursurile de educație rutieră Mobile Kids, organizate de Mercedes-Benz România și Organizația Salvați Copiii.
Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, desfăşoară cea de-a opta ediție a programului educațional Mobile Kids. În anul şcolar 2018 – 2019, 3.000 de elevi din clasele I – IV, din 20 de şcoli din Capitală, vor beneficia de cursuri despre siguranța în trafic și responsabilitatea rutieră alături de Moki, mascota programului Mobile Kids.
„Pentru noi este importantă siguranța tuturor participanţilor la trafic, în special a categoriilor vulnerabile. Prin programul Mobile Kids ajutăm copiii să deprindă practici și abilități specifice și să îşi dezvolte capacitatea de a lua decizii rapide și corecte în trafic. Reacţiile primite din partea şcolilor şi a elevilor pe parcursul ediţiilor precedente ne determină să continuăm să îmbunătăţim programul Mobile Kids. De asemenea, dorim să le mulțumim partenerilor noștri pentru că îmbrățișează viziunea Mercedes-Benz România de a contribui la creșterea nivelului de siguranță în trafic.” a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars și CEO Mercedes-Benz România.
Cursurile în școli, susținute de voluntarii Organizației Salvați Copiii, prezintă celor mici, într-o manieră interactivă, regulile rutiere, atât din postura de pasageri, cât și din cea de pietoni, precum şi o suită de sfaturi utile pentru deplasarea cu mașina, de la folosirea centurii de siguranță sau deplasarea cu mijloacele de transport în comun, până la reguli corecte de echipare pentru utilizarea bicicletei, a patinelor cu rotile sau a altor mijloace de transport preferate de copii.
„Considerăm că acest parteneriat este foarte util pentru noi, deoarece completează în mod fericit celelalte programe destinate copiilor derulate de Salvați Copiii. Vorbind despre participarea copiilor la trafic, avem o mare responsabilitate în a le oferi copiilor exemplul unei atitudini corecte față de regulile privind circulația pe drumurile publice. În acest fel îi învățăm cum să se protejeze de riscurile inerente acestui mediu în care, de fapt, cu toții avem nevoie de educație și protecție.” a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Suportul de curs a fost completat, începând cu această ediţie, de cartea „Moki – Aventură în orașul Bramureala”, scrisă de Mihaela Coşescu şi ilustrată de Maria Băşea. Narațiunea este un fantasy în care Moki, eroul programului Mobile Kids, însoțit de doi copii, pornesc într-o călătorie printr-un portal care îi duce în orașul Brambureala, unde a fost o furtună și toate semnele de circulație au fost amestecate. Moki le cere ajutorul copiilor pentru a salva orașul, astfel încât oamenii să circule în siguranță.
Povestea are rolul de a încuraja elevii să conștientizeze importanţa semnelor de circulaţie şi să înteleagă cât de necesare sunt pentru siguranța în trafic.
Campania a debutat în luna noiembrie cu vizite la Muzeul Țiriac Collection. Elevii au beneficiat de transport la muzeu cu un autocar Mercedes-Benz Tourismo, iar aici au avut ocazia să experimenteze un concept unic – colecţia impresionantă de autoturisme de epocă și de modele de ultimă generație.
Moki şi Gaşca Zurli, eroi în trafic
Gaşca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România, se alătură lui Moki, cel mai responsabil erou în trafic, pentru a promova importanţa respectării regulilor de circulaţie. Transpus ca un joc al semnelor de circulaţie, fiecare personaj este asociat cu un semn rutier, povestea fiind ilustrată într-un material video amuzant şi cu un puternic mesaj educaţional. Video-ul este disponibil la acest link: https://bit.ly/2AKytev.
Mobile Kids – siguranţa este pe primul loc
Campania Mobile Kids este o inițiativă globală a Daimler, lansată în urmă cu 17 ani la nivel internațional, dedicată elevilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani. Scopul programului este creșterea nivelului de educație rutieră a participanților la trafic încă de la vârste fragede și responsibilizarea acestora, prin deprinderea și adoptarea unui comportament adecvat în mașină, în mijloacele de transport în comun sau pe stradă.
Programul a debutat în România în anul 2013, iar pe parcursul celor opt ediţii ale campaniei Mobile Kids, aproximativ 20.500 de elevi au fost ajutaţi să înţeleagă, să deprindă şi să aplice corect regulile de circulaţie şi de siguranţă rutieră.
Mai multe informaţii sunt disponibile la www.mobilekids.net.
Despre Organizația Salvați Copiii România
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, membru al Save the Children International, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.
Școlile care doresc să se înscrie în 2019 în programul Mobile Kids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.