Care va fi viteza maximă a tuturor modelelor Volvo?

Volvo viteză maximă

Volvo recurge la măsuri radicale în încercarea sa de a reduce numărul de victime și persoane grav rănite în urma accidentelor rutiere. Suedezii au ales să limiteze electronic viteza tuturor modelelor produse la o valoare diferită de cea setată până acum.

Astfel, după anul 2020, niciunul dintre modelele noi nu va mai putea depăși această viteză. Orice Volvo nou va avea viteza limitată la 180 km/h, o modificare a setării de 220 km/h efectuate până acum de scandinavi. Constructorul suedez mizează astfel pe reducerea numărului de accidente, dar mai ales pe reducerea numărului de persoane grav rănite și victime.

Test drive – Volvo V60 Inscription D4 AT8

“Cu toate că limitarea vitezei nu este o soluție universală, merită să luăm această măsură dacă salvăm o singură viață,” susține președintele executiv Volvo, Håkan Samuelsson.

Nordicii lucrează, la această oră, și la dezvoltarea unei tehnologii care să limiteze automat viteza de deplasare în preajma școlilor și spitalelor.

Reprezentanții constructorului suedez au ajuns la concluza că tehnologiile care echipează mașinile la ora actuală, infrastructura inteligentă și legislația restrictivă care vizează depășirea limitelor de viteză nu mai sunt […] Citeste continuarea pe www.autoexpert.ro.

Adaugati comentariu