Noile amenzi din Codul Rutier pentru utilizarea dispozitivelor mobile

O clipă de neatenţie la volan - atât pentru scrierea unui mesaj, verificarea unei notificări sau realizarea unei înregistrări live pe facebook - te poate costa viaţa. Codul Rutier a fost modificat pentru sancţionarea utilizării dispozitivelor mobile în timpul condusului.
Codul Rutier

În mai puţin de 2 luni se va interzice ţinerea în mână ori folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare.

Nerespectarea acestor prevederi din Codul Rutier se va sancţiona cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă şi 4 puncte penalizare.

De asemenea, vor fi sancţionaţi cu amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă şi conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

Mai mult decât atât, în momentul în care conducătorul unui vehicul încalcă o regulă privind circulaţia vehiculelor în timp ce ţine în mână sau foloseşte telefonul ori un alt dispozitiv mobil, va fi sancţionat cu 4-5 puncte-amendă şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

 

CITEŞTE ŞI:

UNIQA Asigurări lansează asistentul digital ANA

Vacanță pe roți – Ce trebuie să știi pentru un drum în siguranță

Un factor de risc des ignorat: oboseala la volan

 

 

Adaugati comentariu