Amenzile pentru viteza excesivă pot ajunge la 2.900 de lei

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave! Pare spectaculos în filme, dar în viaţa reală lucrurile pot deveni dramatice.

Potrivit Codului Rutier, pentru viteza excesivă, adică pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Valoric, înseamnă că vitezomanul trebuie să scoată din buzunar între 1.305 lei şi 2.900 de lei.

De altfel, acest lucru i s-a întâmplat şi unui şofer din comuna Dumbrăveni (jud. Suceava), care rula pe DN 2, una dintre cele mai aglomerate şi periculoase şosele din ţară, cu viteza de 204 km/h.

A fost oprit şi sancţionat contravenţional cu amenda maximă, în cuantum de 2.900 lei, aplicându-se şi sancţiunea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Mai bine ar trebui să ceară amendarea Codului Rutier, în sensul că, pe lângă sancţiunile prevăzute, vitezomanii extremi să fie obligaţi să ceară şi consultanţă psihologică.

 

CITEŞTE ŞI:

 

 

 

Adaugati comentariu