Încep şcolile, dar şi controalele în transportul elevilor

În contextul pregătirii noului an şcolar, începând din luna august, la nivelul întregii ţări, poliţiştii rutieri au început să deruleze acţiuni de instruire a conducătorilor de vehicule pentru transportul elevilor, cu accent pe respectarea regulilor de circulaţie, în vederea creşterii siguranţei rutiere.
transportul elevilor

Pe parcursul întâlnirilor dintre poliţişti şi şoferii de autovehicule pentru transportul elevilor, se va verifica deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, poliţiştii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităţilor de învăţământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

În situaţia în care vor fi constatate nereguli, poliţiştii vor aduce la cunoştinţa administratorului drumului public şi vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgenţă.

„Acestea sunt câteva dintre activităţile desfăşurate premergător începerii noului an şcolar, poliţiştii continuând să deruleze acţiuni şi după debutul şcolii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiţii optime şi de siguranţă, atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţi şi profesori, precizează Poliţia Română.

 

CITEŞTE ŞI:

Peste 15.000 de vehicule verificate de RAR în semestrul I, neconforme

Noile amenzi din Codul Rutier pentru utilizarea dispozitivelor mobile

Fii treaz la volan!

 

Adaugati comentariu