Platformă comună de educaţie şi prevenţie rutieră #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a lansat #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000, o platformă comună de educaţie şi prevenţie rutieră iniţiată de industria de asigurări şi susţinută de numeroase organizaţii şi instituţii. Demersul pleacă de la nevoia de conştientizare a incidenţei ridicate a accidentelor rutiere şi a numărului victimelor acestora.

Până acum, 16 parteneri s-au alăturat demersului iniţiat de UNSAR pentru promovarea siguranţei rutiere – lista rămânând deschisă: Poliţia Română, ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară, FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor, ISF – Institutul de Studii Financiare, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, ARA – Asociaţia Română de Actuariat, ATA – Academia Titi Aur, AURSF – Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, BAAR – Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, Cercetaşii României, Comunitatea „Cu bicicleta departe”, CTR – Consiliul Tineretului din România, FSAB – Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci, MOTO ADN – Asociaţia pentru Dezvoltarea Naţională a Motociclismului, PRBAR – Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare şi UNSICAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări.

„Platforma #ATENTînTRAFIC: CEI 40.000 ridică o problemă importantă cu care ne confruntăm la nivelul societăţii româneşti. În perioada 2001-2017, aproximativ 40.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în România în accidente rutiere. Mesajul nostru comun este că avem nevoie să conştientizăm că fiecare dintre noi poate fi o victimă a unui accident rutier, indiferent de cât de buni şoferi suntem sau de cât de atenţi suntem în trafic, inclusiv ca pietoni. Vrem ca, prin această platformă comună, să aducem în atenţia publicului importanţa de a respecta legislaţia rutieră şi de a fi întotdeauna precauţi. Împreună ne dorim să schimbăm comportamente, pentru a reduce considerabil această statistică”, precizează iniţiatorii demersului.

În plus, ca parte a campaniei, UNSAR oferă gratuit unui număr de 50 de studenţi din regiunea Bucureşti-Ilfov cursuri de condus defensiv, la Academia Titi AUR.

Potrivit UNSAR, din 2001 şi până în 2017, aproximativ 40.000 de persoane au murit în accidente rutiere. De altfel, România are cea mai ridicată a accidentelor rutiere fatale din UE: 96 de morţi la 1.000 de locuitori. Cu toate acestea, accidentele rutiere doar a patra cauză a îngrijorărilor pentru români.

CITEŞTE ŞI:

Care sunt sistemele de siguranţă obligatorii pentru maşinile noi

Siguranţa rutieră va fi îmbunătăţită pentru 246 de treceri la nivel

Premiile europene de excelenţă în domeniul siguranţei rutiere. România, printre câştigători

 

Adaugati comentariu