Un nou lot de autovehicule cu defecţiuni tehnice, scos din circulaţie

La finalul săptămânii trecute, politiştii au desfăşurat, la nivel naţional, o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecţiunile tehnice întâlnite la autovehicule.
autovehicule

Într-o singură zi, poliţiştii au controlat 4.398 de autovehicule şi au constatat 21 de infracţiuni (13 la regimul circulaţiei şi 8 de altă natură).

De asemenea, poliţiştii au aplicat 2.242 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 239 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, 89 pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 43 pentru aplicarea foliilor neomologate sau a tratamentelor chimice, 9 pentru deficienţe ale sistemul de frânare şi 8 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie.

Din totalul sancţiunilor, 1.499 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, 241 pentru alte deficienţe tehnice, 57 pentru neefectuarea în termen a Inspecţiei Tehnice Periodice, 15 pentru utilizarea luminilor de ceaţă utilizate în alte condiţii decât pe timp de ceaţă şi 42 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au indisponibilizat 28 de autovehicule, au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 332 de certificate de înmatriculare

Activităţile de control au fost efectuate cu sprijinul specialiştilor din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

 

CITEŞTE ŞI:

Agresivitatea la volan, printre cauzele accidentelor rutiere

CNAIR a pregătit aproape 4.000 de autoutilaje pentru intervenţii pe timpul iernii

20.000 de preşcolari au participat la Campania „Fii responsabil pe stradă”

Adaugati comentariu