20.000 de preşcolari au participat la Campania „Fii responsabil pe stradă”

Campania „Fii responsabil pe stradă”, derulată de Asociaţia E.D.I.T. în parteneriat cu Disney, Poliţia Română şi Ministerul Educaţiei, s-a desfăşurat, pentru al doilea an consecutiv, pe parcursul lunii octombrie 2019.
fii responsabil pe stradă

Anul acesta, 20.000 de copii, din 200 de grădiniţe din judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Dolj, Iaşi, Neamţ, Prahova, Timiş şi Bucureşti, s-au familiarizat cu regulile de circulaţie pentru pietoni, prin jocuri şi activităţi de recunoaştere şi înţelegere a semnificaţiei semnelor de circulaţie, orientare spaţială, coordonare corporală şi dezvoltare a comportamentelor adecvate pe stradă.

„Anul trecut, am demarat primul program de educaţie rutieră în grădiniţe, program în care au fost implicaţi 18.000 de copii din 180 de unităţi de învăţământ preşcolar, din 12 judeţe ale ţării şi Bucureşti. Numărul cererilor de înscriere în proiect a fost peste aşteptări, motiv pentru care am decis extinderea lui în acest an şcolar în alte 200 de grădiniţe din ţară. Copiii descoperă şi îşi însuşesc informaţii şi deprinderi corecte de circulaţie pietonală, cu ajutorul personajelor îndrăgite din serialul Disney Junior «Mickey şi piloţii de curse»”, a arătat Liviu Zorilă, preşedintele Asociaţiei E.D.I.T.

Programul se adresează atât preşcolarilor, cât şi educatorilor şi părinţilor.

Astfel, pachetele educaţionale conţin broşuri de lucru pentru educatori, pe baza cărora aceştia îşi pot organiza activităţile de educaţie rutieră la clasă, dar şi broşuri cu informaţii şi activităţi adaptate nivelului de înţelegere al copiilor. Cu ajutorul acestora, preşcolarii îşi pot fixa acasă cunoştinţele dobândite. Pachetele conţin şi puzzle-uri pentru activităţi în grup şi abţibilduri reflectorizante, menite să sporească vizibilitatea în trafic a copiilor.

Campania „Fii responsabil pe stradă” face parte din ,,Programul Naţional de Educaţie pentru Siguranţă”, iniţiat de către Asociaţia E.D.I.T., program ce se va desfăşura în perioada 2019–2022.

 

CITEŞTE ŞI:

A început montarea unor parapete rutiere pe rulouri pe DN7, în Chitila

Cum au fost mărite unele sancţiuni din Codul Rutier. Proiect adoptat de Senat

Momentul zero – Autoritățile trebuie să ia măsuri pentru siguranța traficului

 

 

Adaugati comentariu