A început montarea unor parapete rutiere pe rulouri pe DN7, în Chitila

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început lucrările de montare a unor parapete rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieşirea din localitatea Chitila.
parapete rutiere pe rulouri

Potrivit CNAIR, lucrările au loc între poziţiile kilometrice 14+700 – 14+920, unde se montează parapete marginal dreapta, dar şi între kilometrii 14+750 – 14+920, unde se montează parapete marginal stânga.

De asemenea, se instalează parapete marginal stânga, între km 18+700 – 18+820.

”Parapetele pe rulouri este un sistem de protecţie inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacităţii acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetelui, cu ajutorul rolelor”, a precizat CNAIR.

Conform instituţiei, vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel evitată părăsirea suprafeţei carosabile.

Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecţie să obţină rezultate pozitive deosebite în crash – teste de siguranţă rutieră, performanţele superioare fiind datorate elementelor avansate de design şi siguranţă.
Sectorul de drum pe care urmează să fie montate parapete rutiere pe rulouri a fost selectat în urma analizării mai multor sectoare de drumuri.

”Precizăm că această măsură reprezintă un proiect pilot al CNAIR, rezultatele obţinute urmând a fi analizate după un interval relevant de timp, iar în acord cu acestea va fi decisă extinderea sau limitarea proiectului. CNAIR face apel la participanţii la trafic să respecte viteza legală şi regulile de circulaţie pe sectoarele mai sus menţionate, conform semnalizării din zona lucrărilor”, a mai transmis Compania.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum au fost mărite unele sancţiuni din Codul Rutier. Proiect adoptat de Senat

Momentul zero – Autoritățile trebuie să ia măsuri pentru siguranța traficului

Proiect de lege pentru introducerea cursurilor de condus defensiv în companii

 

Adaugati comentariu