CNAIR montează atenuatori de impact pe două autostrăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început lucrările de montare a atenuatorilor de impact pe Autostrada Soarelui A2 şi Autostrada A4 Ovidiu - Agigea.
impact

Punctele în care vor fi montaţi sunt:

  • A2 – staţia de taxare Feteşti
  • A2 – km212+000, Calea 1
  • A2 – km 160+820, Calea 2
  • A4 – km 19+500
  • A4 – km 19+400
  • A4 – km 14+500

Atenuatorii de impact se montează pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a coliziunilor frontale ale autovehiculelor. Scopul este acela de a proteja pasagerii vehiculelor, în momentul părăsirii drumului şi ciocnirii cu un obiect rigid aflat în afara părţii carosabile.

Atenuatorii sunt proiectaţi cu scopul de a absorbi treptat energia cinetică a vehiculului, în momentul coliziunii, determinând, astfel, o oprire controlată, care poate duce la evitarea ciocnirii cu obstacolul, menţinând în acelaşi timp o cantitate limitată de deceleraţie asupra ocupanţilor vehiculului.

Prin designul modeluar pe care-l au, atenuatorii determină la deteriorarea treptată a vehiculelor şi, implicit, la reducerea riscurilor pentru ocupanţii acestora, precum şi a daunelor materiale.

CNAIR face apel la participanţii la trafic, să circule cu atenţie pe sectoarele pe care se vor monta, să se respecte semnalizarea temporară, dar şi indicaţiile lucrătorilor prezenţi, responsabili cu siguranţa circulaţiei.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360
şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.

 

CITEŞTE ŞI:

Un nou lot de autovehicule cu defecţiuni tehnice, scos din circulaţie

Agresivitatea la volan, printre cauzele accidentelor rutiere

CNAIR a pregătit aproape 4.000 de autoutilaje pentru intervenţii pe timpul iernii

 

 

Adaugati comentariu