Elevii vor avea activităţi aplicative de educaţie rutieră
Deşi tât la nivel naţional, cât şi la Iocal, se organizează, în parteneriat cu organizaţii din societatea civilă, campanii de educaţie rutieră şi alte activităţi preventive ce au drept scop îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi respectare a normelor rutiere, precum şi conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulaţie, autorităţile consideră că acest lucru este încă insuficient.
Astfel, în sprijinul creşterii gradului de educaţie rutieră, grupul de lucru constituit la nivelul Delegaţiei Permanente Interministeriale pentru Siguranţă Rutieră, a propus modificarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier) la art. 124 lit a), art. 129 alin. (2) şi art. 130.
Propunerea de modificare constă, în principal, în înlocuiea sintagmei „o oră de educaţie rutieră pe săptămână” cu sintagma „activităţi aplicative de educaţie rutieră bilunar”, având drept scop desfăşurarea acestui tip dc activităţi la ciclurile primare.
Grupul de lucru pentru educaţie rutieră este constituit din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, lnspectoratului General aI Poliţiei Române (prin Direcţia Rutieră şi Institutul pentru Combaterea şi Prevenirea Criminalităţii), Academiei de Poliţie „Alexandru loan Cuza” şi Casei Corpului Didactic.
CITEŞTE ŞI:
Finanţare europeană pentru proiecte de siguranţă şi educaţie rutieră
Cum a eşuat proiectul de identificare a drumurilor periculoase