Finanţare europeană pentru siguranţă şi educaţie rutieră

Ministerul Afacerilor Interne intenţionează să acceseze fonduri europene pentru două proiecte destinate creşterii gradului de monitorizare a traficului şi derulării unor campanii educativ-preventive pentru sporirea siguranţei rutiere.
euro

În condiţiile în care statisticile Poliţiei arată că în 2017 s-au produs 8.624 de accidente rutiere care s-au soldat cu 1.951 de morţi şi 8.172 de răniţi, cea mai gravă situaţie din 2008 şi până în prezent, reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne mizează, în reducerea numărului de accidente rutiere, pe conştientizarea atât de către şoferi, cât şi de pietoni a importanţei cunoaşterii şi respectării regulilor dc circulaţie, un comportament ce apare şi se dezvoltă prin activităţi educative.

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, arată, într-un document transmis Parlamentului, că instituţia a iniţiat demersurile pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare POIM 2014-2020, pentru implementarea a două proiecte.

Primul propune realizarea unor campanii educativ-preventive, având ca obiectiv creşterea gradului de siguranţă rutieră prin modelarea factorului uman pentru responsabilizarea participanţilor la trafic.

Al doilea proiect vizează creşterea gradului de monitorizare a traficului rutier în toate zonele cu risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere, prin îmbunătăţirea dotării poliţiei rutiere cu autospeciale prevăzute cu sistem de monitorizare audio-video, cinemometre laser (pistoale-radar) şi sisteme de depistare a substanţelor stupefiante în salivă.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum a eşuat proiectul de identificare a drumurilor periculoase

România, obligată să crească siguranţa rutieră

Adaugati comentariu