Şoferi depistaţi că depăşesc coloanele la semafor. Ce amenzi au primit

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au fost prezenţi în dimineaţa zilei de 15 ianuarie 2020 pe arterele principale ale Municipiului Bucureşti pentru depistarea conducătorilor auto care depăşesc autovehiculele oprite în coloană la semafor şi care nu nerespectă indicatorul ocolire, instalat pe refugiul staţiilor de tramvai.
semafor

Au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 33.800 de lei, majoritatea pentru nerespectarea indicatorului ocolire, instalat pe refugiul staţiilor de tramvai (36), pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu şi pentru depăşirea vehiculelor oprite în coloană la semafor (8).

Totodată, au fost reţinute 19 permise de conducere, majoritatea dintre acestea pentru depăşirea vehiculelor oprite în coloană la culoarea roşie a semaforului (8), pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric(4) şi pentru neacordarea de prioritate pietonilor (3).

Exemple de sancţiuni

1. În jurul orei 07.40, în zona intersecţiei Şos. Chitilei-Bd. Bucureştii Noi, a fost depistat conducătorul unui autovehicul în vârstă de 43 de ani care nu a respectat semnificaţia indicatorului „cedează” din intersecţie, neacordând prioritate de trecere autovehiculelor care circulau pe Bd. Bucureştii Noi. De asemenea, acesta a proferat expresii jignitoare la adresa poliţistului, nu a respectat indicaţiile acestuia de a rămâne la autovehicul, plecând de la faţa locului, motiv pentru care a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.460 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 60 de zile.

2. În jurul orei 08.15, în zona intersecţiei Şos. Olteniţei-Şos. Giurgiului, a fost depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani care a depăşit autovehiculele oprite în coloană la semafor, motiv pentru care acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 580 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

3. În jurul orei 07.30, în zona intersecţiei Şos. Chitilei-Bd. Bucureştii Noi, a fost depistat un bărbat în vârstă de 28 de ani care a depăşit tramvaiul pe partea stângă în intersecţie, motiv pentru care acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 580 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 30 de zile

„Sperăm ca prin astfel de activităţi să tragem un semnal de alarmă şi să-i determinăm pe conducătorii auto să conştientizeze importanţa respectului reciproc în trafic, fapt ce va contribui la îmbunătăţirea fluenţei traficului rutier şi reducerea numărului de evenimente nedorite”, au conchis reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

 

CITEŞTE ŞI:

„Iarna la volan”: 1 şofer din 3 a efectuat cel puţin o depăşire riscantă pe timp de ceaţă

Tu dai prioritate la pietoni? Care este nivelul amenzilor

Peste 70% dintre accidentele cu un singur vehicul sunt produse de autoturisme

 

Adaugati comentariu