Zero Accidente – O campanie a Grupului ZF pentru siguranța rutieră în România

Zero Accidente - O campanie a Grupului ZF pentru siguranța rutieră în România. Bogdan Marișca de la Napoca Rally Academy îi învață pe tineri cum anume le poate salva viața condusul defensiv
Campania ZF - Zero Accidente

Când ești la volan, nu conduci doar un autoturism, ci și destine. Pe al tău, dar și pe al celor din jur, fie că sunt pasageri sau alți participanți la trafic. Un SMS, o privire piezișă sau un picior „uitat” pe pedala de  accelerație pot reprezenta linia fină dintre viață și moarte. Zero Accidente, campania ZF, organizată în colaborare cu ONG-ul Anima Intelligentia, și-a propus să îi facă pe tineri, dar nu numai, să conștientizeze importanța practicării condusului defensiv. Campania este susținută de campionul Bogdan Marișca, un cunoscut instructor de conducere defensivă din cadrul  Napoca Rally Academy.

1600 de victime în accidente rutiere

Potrivit datelor furnizate de Mediafax, doar în primele 11 luni ale anului 2018 și-au pierdut viața pe șoselele din România peste 1.600 de persoane, iar statisticile nu sunt deloc optimiste. Potrivit datelor Parlamentului European, principala cauză a accidentelor mortale din România este viteza excesivă. De cele mai multe ori însă, aceste evenimente nefericite din trafic puteau fi evitate, dacă cei implicați ar fi aplicat principiile condusului defensiv.

Campania Zero Accidente este organizată de ZF, lider global în producția de tehnologii pentru siguranță active și pasive, care și-a propus să tragă un semnal de alarmă vizavi de acest aspect, mai ales în rândul tinerilor și să le arate acestora cât de important este să rămâi concentrat în timp ce conduci. Printre subiectele care vor fi abordate se numără siguranța la volan, grija pentru șofer, pentru ceilalți pasageri ai autovehiculului, pentru pieton, bicicliști și motocicliști, deopotrivă, viteza și teribilismul, folosirea telefonului mobil în timpul condusului, eficiența centurii de siguranță și bunele maniere din trafic.

În țările sărace riscul de accidente rutiere este de trei o mai mare!

„Inițiativa grupului ZF de a organiza campania Zero Accidente, împreună cu Asociația Anima Intelligentia, nu este întâmplătoare. Unul dintre cele mai importante obiective ale ZF este acela de a sprijini activitățile educaționale care promovează siguranța pe șosele. Mai ales atunci când vine vorba despre tinerii care învață să conducă, deoarece una dintre cele mai eficiente metode de reducere a accidentelor este conducerea defensivă”, a declarat Bogdan Petruța, Director General TRW Airbag Systems SRL, parte a Grupului ZF.

Campania Zero Accidente se va încheia cu un eveniment de conștientizare a condusului defensiv care va avea loc pe 6 iulie 2019, în Piața Roman Vodă din orașul Roman. Evenimentul va avea loc în intervalul orar 16:00 – 20:30, timp în care participanții vor afla de la campionul de raliuri Bogdan Marișca din cadrul Napoca Rally Academy cum anume îți poate salva condusul defensiv viața și de ce este bine să aplici aceste principii în viața de zi cu zi, indiferent că pleci la drum lung sau până la magazinul din colț, la volanul mașinii.

Un alt moment important al evenimentului va fi oferit de echipa SMURD care va face o serie de demonstrații de prim ajutor. Atmosfera va fi întreținută de trupa Freestay și de mascotele Disney, care îi vor învăța pe copii regulile de bază ale traficului rutier.

Campania ZF - Zero Accidente
Campania ZF – Zero Accidente

Adaugati comentariu