CNAIR face o nouă încercare pentru identificarea drumurilor periculoase

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reluat licitaţia pentru desemnarea firmei care va acorda asistenţă tehnică în identificarea drumurilor cu risc ridicat de accidente rutiere, pentru ca, ulterior, punctele periculoase, aşa numitele "puncte negre", să fie eliminate prin semnalizare, iluminare sau reamenajare.
accident

Potrivit unui anunţ de participare publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP, CNAIR va organiza în luna iulie, licitaţia pentru atribuirea contractului „Implementare masuri specifice de crestere a gradului de siguranta rutiera (eliminarea punctelor periculoase) prin semnalizare orizontala si verticala, reamenajari de intersectii, iluminat cu led – asistenta tehnică”.

Valoarea totală a proiectului, cu o durată de 12 luni, este de 1,4 milioane de lei (fără TVA), finanţarea urmând a fi obţinută din fonduri nerambursabile POIM 2014 – 2020.

Pentru atribuirea contractului, experienţa în proiecte similare are o pondere de 60%, iar preţul, de 40%.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 29 iulie 2019.

CNAIR este la a doua tentativă de atribuire a acestui contract, după ce la licitaţia similară, organizată în decembrie 2017, nu s-a prezentat nimeni.

Proiectul urmează să fie implementat în toată ţara şi are drept scop creşterea gradului de siguranţă rutieră prin identificarea” punctelor negre”, a sectoarelor cu risc ridicat de accidente şi a soluţiilor tehnice pentru eliminarea a 150 de puncte periculoase.

Datele Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) arată că, anul trecut, s-au produs 8.518 accidente rutiere grave, soldate cu 1.861 de persoane decedate si 8.089 de răniţi grav. Multe dintre aceste evenimente nedorite sunt produse de viteza excesivă, neacordarea priorităţii sau de indisciplina pietonală, însă o contribuţie semnificativă îşi aduce şi infrastructura rutieră, nu numai prin prisma lipsei de autostrăzi, ci şi a drumurilor cu grad scăzut de siguranţă rutieră.

 

CITEŞTE ŞI:

Zero Accidente – O campanie a Grupului ZF pentru siguranța rutieră în România

Proiect de lege privind prevenţia rutieră a elevilor

OMS: În ţările sărace, riscul de accidente fatale este de 3 ori mai mare

 

 

Adaugati comentariu